Hasznos linkek

Kezdőlap / Ügyfeleimnek / Hasznos linkek

Az értesítési tárhelyen tekinthetőek meg a NAV, az önkormányzatok és a különböző hivatalok által küldött dokumentumok. Többek között ide érkeznek az adóbevallások nyugtái, a helyi adó kivetések, de itt találjuk meg az esetleges adóellenőrzéshez kapcsolódó dokumentumokat is.

Tovább

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2017. november 1-jétől beolvadt a Magyar Államkincstárba. A beolvadás következtében 2017. november 1-jétől már a Magyar Államkincstár jár el központi nyugdíjbiztosítási szervként, központi családtámogatási szervként, szociális hatóságként és egészségbiztosítási szervként a számára meghatározott feladatok tekintetében, valamint folyósítja a társadalombiztosítás keretein belül megállapított nyugellátásokat, nyugdíjszerű ellátásokat, családtámogatási ellátásokat, a fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát.

Tovább

Remekül használható bérkalkulátor program, amivel egyszerűen kiszámolható az alkalmazott bére, valamint az ehhez tartozó közterhek, járulékok is. Nettó vagy bruttó bérből is ki lehet indulni, kezeli a különböző kedvezményeket, havi és éves bontásban mutatja meg a kalkulált bért és járulékokat.

Tovább

A Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamok. Egyszerű és csoportos lekérdezési lehetőség az MNB által kezelt összes devizáról.

Tovább

Az alábbi oldalon van lehetősége a magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak hivatali ügyeiket elektronikusan intézni. A sorban állás nélkül intézhető ügyek skálája elég széles, többek között itt lehet erkölcsi bizonyítványt igényelni, személyazonosító okmány-, valamint egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyintézést indítani.

Tovább

Elektronikusan tárolt cégadatok, ingyenes (nem hiteles) cégkivonat és eltiltott személyek keresése, lekérdezése.

Tovább

A Központi Statisztikai Hivatal honlapján találhatóak a különböző statisztikai adatgyűjtésekből összeállított kimutatások, részletes jegyzékek a vállalkozási tevékenységekről és a foglalkoztatotti besorolásokról, valamint itt lehet ellenőrizni, hogy vállalkozásunknak milyen statisztikai adatszolgáltatási kötelezettsége van.

Tovább

A Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR’08) a foglalkozásokat tartalmazza a tevékenységek szakmai jellegének megfelelően, az adott foglalkozáshoz szükséges képzettség, készség figyelembe vételével kialakított csoportosításban.

Tovább

Részletes helyi adó lista településenkénti bontásban. Megtekinthetők az önkormányzatok által kiszabott adók mértékei, az esetleges kedvezmények, valamint az adózáshoz kapcsolódó bankszámlaszámok.

Tovább

A feketelista.hu közhiteles állami nyilvántartásokon alapuló online adatbank a magyarországi cégekről, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó tíz évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket

Tovább

A Kormányzati Portálon keresztül könnyen elérhetjük a legkülönbözőbb e-ügyintézésre szolgáló oldalakat, mint például az ügyfélkapu, cégkapu, földhivatali-nyilvántartás, értesítési tárhely, stb.

Tovább

A gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező a Cégkapu használata. A gazdálkodó szervezet regisztrációját ezen az oldalon online módon lehet kezdeményezni.

Tovább

A NEAK oldalán lehetőségünk van az egészségbiztosítást érintő pénzbeli ellátásokról tájékozódni, magánszemélyek itt ellenőrizhetik le a jogviszonyukat, megtalálható a TAJ, valamint az egészségbiztosítási kártya igényléssel kapcsolatos ügyintézés menete és itt tudunk időpontot foglalni kormányhivatali ügyintézéshez is.

Tovább

A vállalkozás tulajdonában álló személygépjárművek után cégautó adó fizetési kötelezettség keletkezik. Személygépjármű vásárlása esetén sokszor befolyásoló tényező ez az adóteher, ezért a gépjármű teljesítménye és környezetvédelmi besorolása alapján a kalkulátor kiszámolja a havi cégautó adó kötelezettséget.

Tovább

A közúti gépjárművek üzemanyag- és kenőanyag fogyasztásának igazolás nélkül elszámolható mértékét az alábbi adatbázis tartalmazza. A költségként elszámolható üzemanyag mennyisége magánszemélyek esetében nem haladhatja meg az említett kormányrendeletben meghatározott fogyasztási normákat.

Tovább

A Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján tájékozódhatunk a költségvetést érintő kérdésekről, itt vásárolhatunk államkötvényt, valamint 2017. november 1-jétől itt intézhetjük a korábban az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hatáskörébe tartozó ügyeket.

Tovább

Az alábbi linken adószám vagy nyilvántartási szám alapján lehet lekérdezni az egyéni vállalkozók adatait. Itt ellenőrizhetjük, hogy az egyéni vállalkozó valóban működő vállalkozás-e, valamint egyeztethetjük az adatait a nyilvántartásunkban szereplő adatokkal.

Tovább

Az Igazságügyi Minisztérium elektronikus beszámoló portálján adószám, cégnév vagy cégjegyzékszám alapján lekérdezhetőek a vállalkozáshoz tartozó közzétett beszámolók.

Tovább

A kötelező kamarai regisztrációról minden fontos információ megtalálható a kamara honlapján. Ezen kívül értesülhetünk képzésekről, oktatásokról, előadásokról, valamint különböző vállalkozásfejlesztési lehetőségekről is.

Tovább

Az Európai Közösség bármely tagállamában kiadott közösségi adószám érvényességét ellenőrizheti. A legördülő sáv segítségével válassza ki a megfelelő tagállamot, majd ezt követően gépelje be a megerősíttetni kívánt számot.

Tovább

A Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere (TEÁOR’08) az EU tevékenységi osztályozásának a magyar nyelvű változata. 2008. január 1-jétől a TEÁOR’08-at alkalmazzuk a gazdasági egységek főtevékenységének meghatározására, a gazdasági és társadalmi mutatók számításánál, valamint a statisztikai adatok publikálásánál.

Tovább

Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) az önkormányzati rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az OHP-portál az önkormányzati rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

Tovább

A NAV által üzemeltetett egyszerűen lekérdezhető adatbázis a köztartozásmentes adózókról. Lehetőség van cégnév vagy adószám alapján is keresni.

Tovább

A NAV megyékre lebontott, általában hetente frissülő adótraffipax hirdetménye, melyből megtudható, hogy a közeljövőben melyik ágazatokat fogják kiemelt figyelemmel ellenőrizni.

Tovább